ATC piloten worden door de European Flight Academy voorgedragen bij een luchtvaartmaatschappij in Europa of binnen het netwerk van de Lufthansa Group. De assessments voor Eurowings, SunExpress Germany, Brussels Airlines, TUI Germany, Condor, Aegean Airlines, Germania, Norwegian, Transavia en WOW Air zijn 'in-house' bij Lufthansa Aviation Training of bij de luchtvaartmaatschappij. 

De ATC vliegopleiding wordt in Nederland afgerond met een familiarisatie training. In deze fase wordt met de studentpiloot de mogelijkheden binnen de Lufthansa Group en Europa besproken. Het monitoren en coachen van eigen leerlingen heeft voor ATC een hoge prioriteit. De studentpiloot geeft uiteindelijk toestemming de schoolresultaten te delen met een luchtvaartmaatschappij. 

Een goede beheersing van de Duitse taal kan een vereiste zijn. Dit geldt niet voor alle Duitse luchtvaartmaatschappijen. Binnen de Lufthansa Group zijn ook luchtvaartmaatschappijen aangesloten die Engelstalig georiënteerd zijn. Lufthansa Aviation Training is preferred supplier voor Aegean Airlines, Norwegian, Transavia en WOW Air. Afgestudeerde piloten zijn aangenomen bij Ryanair en Easyjet. In Nederland zijn ATC piloten geplaatst bij TUI Nederland.

Een DLR test kan een onderdeel zijn van een selectieprocedure bij een Europese of Duitse luchtvaartmaatschappij. Een DLR test is een sensomotorisch en psychologisch onderzoek waarbij de beroepsmatige en persoonlijke competenties van piloten worden getoetst. Deze is opgesteld door het Duitse Lucht- en Ruimtevaartcentrum te Hamburg en kan ook in het Engels afgenomen worden. Tijdens de familiarisatie training worden ATC piloten voorbereid op een selectieprocedure bij een luchtvaartmaatschappij.

 

 

 

 

 

Aircrew Training Center

Opleiding tot verkeersvlieger