De ATC vliegopleiding selecteert en monitort de eigen leerlingen. Met een familiarisatie training ronden de ATC leerlingen in Nederland de vliegopleiding af. De vliegtraining wordt verzorgt door de European Flight Academy, de Engelstalige trainingsorganisatie van Lufthansa Aviation Training.

Lufthansa Aviation Training is de grootste airline opleider van Europa. Voor professionele cockpit & crewtraining zijn bij de trainingsfaciliteiten onder andere in Berlijn, Frankfurt am Main, München, Wenen en Zurich meer dan 50 Full-Flight simulatoren geïnstalleerd, te weten: Airbus A300, A310, A319, A320, A321, A330, A340, A350, A380, Boeing B737, B747, B757, B767, B777, Bombardier CRJ-100, CRJ-700/900, C series, Embraer 190, ERJ145. Tijdens de pilotenopleiding kan voor de navigatie & instrument training op een Diamond DA42, Cessna Citation 525, CJ1 of FNPTII simulator geoefend worden. 

Vanaf Januari 2018 worden de lesvliegtuigen in Rostock-Laage vervangen voor vijf nieuwe Diamond DA42-VI vliegtuigen, met een optie voor nog eens 5 nieuwe lesvliegtuigen. Om de vliegtraining efficiënter te laten verlopen heeft Lufthansa Aviation Training de FNPTII simulator in Rostock-Laage vervangen voor DA-42 simulator. ATC leerlingen worden opgeleid op de nieuwe DA42 simulator en DA42-VI lesvliegtuigen.

De "integrated" vliegopleiding is vanuit de Lufthansa luchtvaartmaatschappij opgezet. Zowel de theorie- als de praktijkopleiding is volledig volgens de Lufthansa methode en procedures; de houding tijdens de opleiding, de houding tijdens het vliegen, de procedures, de theorieboeken, alles is vanuit het basisprincipe van de luchtvaartmaatschappij opgesteld. De instructeurs hebben een Lufthansa achtergrond en zijn er vragen dan is ter plaatse een simulator of vliegtuig beschikbaar voor verdere uitleg. De gehele vliegtraining is Lufthansa gerelateerd.

ATC piloten beginnen de vliegtraining in Frankfurt am Main. Het trainingscentrum is gevestigd op de Internationale luchthaven van Frankfurt, waar eveneens professionele cockpit training voor luchtvaartmaatschappijen en training voor cabincrew wordt gegeven. Met de reorganisatie van de ab-initio opleidingen in Duitsland, Zwitserland en USA is de vliegtraining op alle locaties consequent kwalitatief hoog gestandaardiseerd.

  

 

Aircrew Training Center

Opleiding tot verkeersvlieger