De student staat centraal. De student heeft de ambitie om piloot te worden, heeft daarvoor de verantwoordelijkheden genomen, inspanningen verricht en wij ondersteunen deze ambitie. Daarom toets ATC voor de Lufthansa Group of je beschikt over de juiste competenties om verkeersvlieger te worden.

Omdat je de opleiding en de typetraining bij de luchtvaartmaatschappij in het buitenland gaat volgen, vinden wij het persoonlijk contact met onze studenten belangrijk. Je wordt opgeleid in een Internationale omgeving waarbij je continue prestaties moet leveren. Onze ervaring is dat wanneer de groep sterk is, jij als student ook beter presteert.

De ATC vliegopleiding en de European Flight Academy delen informatie om de opleiding te bevorderen. Middels een studentenvolgsysteem worden prestaties en studieresultaten gemonitord. Het Nederlandse team en het Duitse team werken al jaren samen in de opleiding tot verkeersvlieger.

Tijdens de informatiebijeenkomsten in Holten geven we informatie over de MPL en de ATPL opleidingen. De student neemt de beslissing welke opleiding het beste bij zijn ambitie past, extra training in de Duitse taal voorafgaand aan een selectie kan een advies zijn.

Voor de veiligheidsverklaring in Duitsland (Züp) is een Verklaring Omtrent het Gedrag Natuurlijke Personen (VOG) voor de luchtvaart noodzakelijk, een aanvraagformulier ontvang je van ATC vliegopleiding.


 

 

 

 

 

Aircrew Training Center

Opleiding tot verkeersvlieger