UPDATE COVID-19 Pandemie
De Lufthansa Group heeft het besluit genomen om alle opleidingen voor nieuwe studenten stop te zetten voor onbepaalde tijd. In het belang van de gezondheid van studentpiloten, stafleden en sollicitanten zijn ingrijpende beslissingen genomen. Daarbij wordt op het moment een herstructureringsplan voor de gehele Lufthansa Group Airlines vormgegeven. Dientengevolge zijn informatiebijeenkomsten en Info Events opgeschort. Wil je graag informatie ontvangen dan kunnen we een telefonische afspraak inplannen; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 
De trainingslocaties in Duitsland en de USA zijn op het moment gesloten. De training word geleidelijk per klas weer opgeschaald. Het ATC kantoor is eveneens gesloten, wel zijn we per email te bereiken. Je bent van harte welkom om vragen te stellen; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Iedereen wensen we heel veel sterkte toe in deze zeer onvoorziene periode!! 

______________________________________________________________


De selectieprocedure voor de vliegopleiding kan elke maand gestart worden en duurt gemiddeld 2 tot 3 maanden. Als je een selectiefase uitstekend hebt doorlopen, ga je door naar een volgende fase. Voor deelname aan de opleiding voor de Lufthansa Group moeten alle fases van de selectieprocedure succesvol zijn afgerond. 

ATC vliegopleiding heeft jarenlange ervaring in het opleiden van verkeersvliegers en is zeer bekend met de Lufthansa methodiek. Tijdens de selectie in Nederland kijken we onder andere of je past bij de Duitse luchtvaartcultuur omdat zowel de opleiding tot verkeersvlieger als de typetraining bij de luchtvaartmaatschappij in Duitsland plaatsvinden.

Aan de selectieprocedure zijn geen kosten verbonden.
Echter, mocht je na een succesvolle selectie niet aan de opleiding tot verkeersvlieger willen beginnen dan wordt de opleidingsplaats per direct geannuleerd. 

Aanmelden voor de selectieprocedure kan middels een aanmeldingsformulier, zie informatiebijeenkomst.

 

Aircrew Training Center

Opleiding tot verkeersvlieger