Waar is de ATC vliegopleiding gevestigd?

ATC vliegopleiding is gevestigd in Nijverdal, aan de Jan van Galenlaan 14. Nijverdal ligt in Oost Nederland, vanaf de A1 gezien aan de andere kant van de Holterberg - Sallandse Heuvelrug. De ATC trainingslocatie is in Holten gevestigd. De informatiegesprekken en informatiebijeenkomsten worden zowel in Nijverdal als in Holten gegeven. De pre-selectie vindt plaats in Holten en de selectieprocedure voor de Lufthansa Group wordt afgenomen in Hamburg. De vliegtraining wordt op de locaties in Bremen, Vero Beach USA, Goodyear USA, Rostock-Laage, Berlijn en/of Frankfurt gegeven. Theorietraining ter voorbereiding op de First Officer positie bij de luchtvaartmaatschappij wordt in Holten gegeven.
 

Kan ik elk moment met de selectie en de ATC vliegopleiding beginnen?

De selectie kan elk moment gestart worden. Een selectieprocedure is behoorlijk intensief daarom adviseren wij deze goed in te plannen met school, studie en/of examen. De vliegopleiding voor de Lufthansa Group start op meerdere momenten gedurende het jaar.

 

Als ik wordt afgewezen tijdens de selectieprocedure, mag ik deze dan nog een keer proberen?

De selectieprocedure bij Interpersonal mag na 24 maanden opnieuw aangevraagd worden. De selectieprocedure bij de DLR is eenmalig.

 

Wat houdt de samenwerking tussen de European Flight Academy en ATC vliegopleiding in?

In Europa is ATC vliegopleiding de enige partner van de European Flight Academy die de opleiding tot verkeersvlieger aan Nederlandse studenten mag aanbieden. Het Nederlandse team en het Duitse team werken al jaren samen. ATC ondersteunt de Nederlandse en Belgische studenten tijdens de selectie, de opleiding, en tijdens de typetraining en linetraining bij de luchtvaartmaatschappij. 

De ATC vliegopleiding heeft heel veel ervaring met de LHG opleiding tot verkeersvlieger en is zeer bekend met de Lufthansa methodiek en als zodanig geven wij sturing aan onze eigen studenten. Wij begeleiden onze studenten heel persoonlijk. Elke fase is nieuw en bij elke nieuwe fase komen nieuwe vragen. ATC en EFA hebben veel overleg, reports en vorderingen worden gedeeld en tijdens de opleiding hebben wij veel contact met onze studenten en spreken wij ze op de locaties in Bremen, Frankfurt en Rostock-Laage. In de grote Lufthansa Group vinden wij persoonlijk contact met onze eigen studenten belangrijk.
 
De verschillen zijn niet groot tussen Duitsland en Nederland maar in een periode wanneer je uitmuntende prestaties moet leveren en de studiedruk hoog is dan kunnen de verschillen groter worden. ATC vliegopleiding ondersteunt je in alle fases van jouw carrière binnen de Lufthansa Group en geeft waar nodig extra trainingssessies en coaching. In het begin zal dit meer georiënteerd zijn op de selectie en de basisopleiding maar later in de opleiding zal het meer operationeel en Airline gerelateerd zijn. 
 
De ATC Vliegopleiding is geaccordeerd door Lufthansa Aviation Training. ATC heeft contact met de managers op de locaties en directie van EFA-LAT en kan daardoor zaken op een hoger niveau voorleggen. ATC biedt ondersteuning op momenten dat het even niet zo goed gaat, bijvoorbeeld bij een herexamen of visumproblemen. EFA kan op zo'n moment juridisch communiceren en ATC meer op persoonlijk vlak. ATC behartigt de belangen van Nederlandse studenten. ATC ondersteunt de eigen studenten vanaf selectie tot en met de training bij de luchtvaartmaatschappij binnen de Lufthansa Group. Het feit dat we nog steeds contact hebben met oud studenten is voor ons een groot compliment.
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Aircrew Training Center

Opleiding tot verkeersvlieger