De minimale leeftijd voor de selectieprocedure is 17 jaar. Daarbij moet je in het bezit zijn van een volledig HAVO of VWO diploma. Deelname aan de selectieprocedure met een MBO diploma of met HAVO deelcertificaten, is niet mogelijk. Om te mogen beginnen met de opleiding tot verkeersvlieger moet de minimale leeftijd 18 jaar zijn. Voor de maximale leeftijd adviseren wij 28 jaar op het moment van aanmelding. 


Vereiste voor ATPL opleiding:

- VWO diploma met tenminste de vakken wiskunde A of B, en natuurkunde
- HAVO diploma met tenminste de vakken wiskunde B en natuurkunde
- Internationaal Baccalaureaat diploma met tenminste de vakken wiskunde A of B, natuurkunde, Engels en Nederlands
- Een volledig HAVO en/of VWO diploma mag aangevuld zijn met een extra certificaat voor de wiskunde B of de natuurkunde, zie het Boswell Beta Instituut, Wismon Beta Instituut, etc.
- Voor de Lufthansa Group Airlines moeten de vakken wiskunde en natuurkunde minimaal op HAVO niveau gecertificeerd zijn en de Engelse taal op FCE Cambrigde University of gelijkwaardig. Kennis van de Duitse taal is een pré. MBO studenten komen niet in aanmerking voor de selectieprocedure en de opleiding.


Vereiste voor MPL opleiding:
- VWO diploma met de vakken wiskunde B, natuurkunde en Duits
- Internationaal Baccalaureaat diploma met de vakken wiskunde, natuurkunde, Engels en Duits
- De kennis van de Duitse taal is tenminste op het niveau Goethe B2,B1 / C1
- Voor het MPL programma moeten de vakken wiskunde B en natuurkunde op VWO niveau gecertificeerd zijn 
- De Engelse taal moet op FCE Cambrigde University niveau zijn of gelijkwaardig

Het dragen van een bril hoeft geen belemmering te zijn om aan de vliegopleiding te beginnen. Een Aeromedisch Instituut of de KLM Health Services te Schiphol-Oost kan je hierover informeren. Kleurenblindheid is niet toegestaan. Een vliegmedische keuring EASA klasse 1 en een FAA klasse 3 is een eigen verantwoordelijkheid. 

Een aanvraagformulier voor de Verklaring Omtrent het Gedrag Natuurlijke Personen (VOG) voor de luchtvaart ontvang je vanuit ATC vliegopleiding. Voor aanvang van de ATPL of MPL opleiding moet je het document kunnen overhandigen voor de veiligheidsverklaring in Duitsland (Züp). 

Heb je vragen over de ATC toelatingseisen dan mag je ons altijd benaderen, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Aircrew Training Center

Opleiding tot verkeersvlieger