De minimale leeftijd voor de selectieprocedure in Nederland en Duitsland is 17 jaar. Om te mogen beginnen met de opleiding tot verkeersvlieger moet de minimale leeftijd 18 jaar zijn. Voor de maximale leeftijd adviseren wij 28 jaar op het moment van aanmelding. Om toegelaten te worden tot de vliegopleiding vereisen we een Nederlandse nationaliteit met een vaste woonplaats in Nederland.


Vereiste vooropleiding ATPL opleiding:

- VWO diploma met de vakken wiskunde A of B en natuurkunde
- HAVO diploma met de vakken wiskunde A of B en natuurkunde
- Op HAVO niveau is het profielkeuzevak wiskunde B een pré
- Internationaal Baccalaureaat diploma met de vakken wiskunde, natuurkunde, Engels en Nederlands
- Een HAVO of VWO diploma mag aangevuld zijn met een certificaat voor de wiskunde B of de natuurkunde, zie het Boswell Beta Instituut, Wismon Beta Instituut, etc.
- Voor de Lufthansa Group Airlines moeten de vakken wiskunde en natuurkunde minimaal op HAVO niveau gecertificeerd zijn en de Engelse taal op FCE Cambrigde University of gelijkwaardig.

Vereiste vooropleiding MPL opleiding:
- VWO diploma met de vakken wiskunde B, natuurkunde en Duits
- Internationaal Baccalaureaat diploma met de vakken wiskunde, natuurkunde, Nederlands, Engels en Duits
- De kennis van de Duitse taal is tenminste op het niveau Goethe B2,B1 / C1
- Voor het MPL programma moeten de vakken wiskunde, natuurkunde op VWO niveau gecertificeerd zijn 
- De Engelse taal moet op FCE Cambrigde University niveau zijn of gelijkwaardig

Het dragen van een bril hoeft geen belemmering te zijn om aan de vliegopleiding te beginnen. Een Aeromedisch Instituut of de KLM Health Services te Schiphol-Oost kan je hierover informeren. Kleurenblindheid is niet toegestaan. Een vliegmedische keuring EASA klasse 1 en een FAA klasse 3 is een eigen verantwoordelijkheid. ATC adviseert de initiële vliegmedische keuring in Nederland te doen, deze kosten kunnen middels ATC gedeclareerd worden.

Een aanvraag voor de Verklaring Omtrent het Gedrag Natuurlijke Personen (VOG) voor de luchtvaart wordt vanuit ATC vliegopleiding ondersteunt. Voor aanvang van de opleiding moet je het document kunnen overhandigen voor de veiligheidsverklaring in Duitsland. De ATC vliegopleiding verzorgt een vertaling van het Duitse document.

Heb je vragen over de toelatingseisen dan mag je ons altijd benaderen, T: 0548 - 657764 of E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Aircrew Training Center

Opleiding tot verkeersvlieger