De Nederlandse ATC vliegopleiding heeft een samenwerking met de European Flight Academy en biedt een EASA Part-FCL CPL integrated vliegopleiding aan. De opleiding is gericht op een cockpitfunctie bij een luchtvaartmaatschappij. 


Lufthansa Aviation Training introduceert voor Nederlandse studenten in samenwerking met ATC vliegopleiding een opleiding tot verkeersvlieger met een financiële ondersteuning. De geselecteerde studenten ontvangen aan het begin van de vliegopleiding een tegemoetkoming in de studiekosten en na afstuderen kunnen de opleidingskosten voldaan worden vanuit het salaris na aanname bij een luchtvaartmaatschappij. 

* De Sign-on-Bonus is beschikbaar tot juni 2019.
Vereist is dat je uiterlijk in februari 2019 de selectieprocedure gaat starten en voor eind juni 2019 aan de opleiding gaat beginnen.

Heb je altijd piloot willen worden? Vind je het leuk om in Duitsland en in de USA de vliegopleiding te volgen? Theorieopleiding in Bremen, praktijktraining in Florida of Arizona en de vervolg praktijktraining in Noord-Duitsland. Lijkt het je leuk om vanaf Rostock-Laage naar Internationale vliegvelden als Hambrug en Düsseldorf te vliegen? De MCC training in één van de grootste simulatorcentra van Europa te volgen op een Full-Motion jet simulator? Vliegtraining in een Internationale omgeving?

Begin 2018 heeft Lufthansa Aviation Training de ab-initio opleidingen in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en in de USA gebundeld tot de European Flight Academy GmbH. Beide opleidingsmodulen, zowel ATPL als MPL, leiden op voor een cockpitfunctie binnen de Lufthansa Group of bij een partner luchtvaartmaatschappij. Voor de Nederlandse studenten ligt de nadruk op de ATPL opleiding. Alle cockpitopleidingen beginnen met een theorie opleiding van 12 maanden in Bremen of Zurich.

De ATC vliegopleiding heeft in Europa als enige een partnerschap met de European Flight Academy GmbH in de opleidingen tot verkeersvlieger voor de Lufthansa Group. De processen voor selectie en opleiding zijn vanuit de European Flight Academy geïntegreerd bij de ATC vliegopleiding. In de opleiding worden studenten vanuit ATC gemonitord en gecoacht. In het begin zal het meer georiënteerd zijn op de selectie en de basisopleiding en later in de opleiding zal het meer operationeel en Airline gerelateerd zijn. De European Flight Academy en ATC vliegopleiding delen informatie om de selectie en de opleiding voor de ATC studenten te bevorderen. De ATC vliegopleiding biedt de nazorg.

Met de pre-selectie in Nederland kijken we onder andere of je past bij de Duitse luchtvaartcultuur omdat zowel de opleiding als de typetraining bij de luchtvaartmaatschappij in Duitsland plaatsvinden. We noemen dit "culture fit" en dit is een belangrijk item in de gehele selectieprocedure. 


Financiering ATC Vliegopleiding

De Lufthansa Group Airlines biedt een mogelijkheid om de studiekosten voor de opleiding tot verkeersvlieger na afronding van de vliegopleiding en na aanname bij een luchtvaartmaatschappij middels het salaris te voldoen. De rentepercentage is 0%. Een verwaltungsgebühr, een beheervergoeding en de registratiekosten moet de student aan het begin van de opleiding zelf voldoen. Startende studenten ontvangen tot juni 2019 een Sign-On-Bonus van 20.000,- EURO, die gebudgetteerd kan worden voor de kosten voor huisvesting en levensonderhoud. 


INFORMATIEBIJEENKOMST
Informatie over de opleiding tot verkeersvlieger & selectieprocedure
Je bent welkom op:
Donderdag 22 november 2018, om 13.30 uur te Holten - vol
Donderdag 6 december 2018, om 13.30 uur te Holten - vol
Donderdag 20 december 2018, om 13.30 uur te Holten
Donderdag 3 januari 2019, om 13.30 uur te Holten
Dinsdag 15 januari 2019, om 13.30 uur te Holten
Donderdag 31 januari 2019, om 13.30 uur te Holten
Donderdag 14 februari 2019, om 13.30 uur te Holten
Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of contactpagina. 

INLOOPDAGENWil je meer weten over de ATC Vliegopleiding?
Elke week zijn informatie & oriëntatiegesprekken mogelijk, je bent van harte welkom langs te komen. Ouders en vrienden zijn ook zeer welkom. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of contactpagina. Je mag een voorkeur voor een dag doorgeven dan gaan wij kijken of het passend is en een oriëntatiegesprek voor je inplannen. Een uitnodiging met routebeschrijving wordt per e-mail toegestuurd.


 

 

Aircrew Training Center

Opleiding tot verkeersvlieger