De Nederlandse ATC vliegopleiding heeft een samenwerking met de European Flight Academy en biedt een EASA Part-FCL CPL integrated vliegopleiding aan. De opleiding is gericht op een cockpitfunctie binnen de Lufthansa Group. De opleidingskosten kunnen met een studievoorschot voldaan worden.


Heb je altijd piloot willen worden?

Vind je het leuk om in Duitsland en in de USA de vliegopleiding te volgen? Theorieopleiding in Bremen, praktijktraining in Florida of Arizona en de vervolg praktijktraining in Noord-Duitsland. Lijkt het je leuk om vanaf Rostock-Laage naar Internationale vliegvelden als Hambrug en Düsseldorf te vliegen? De MCC training in één van de grootste simulatorcentra van Europa te volgen op een Full-Motion jet simulator? Vliegtraining in een Internationale omgeving....


De ATC vliegopleiding heeft in Europa als enige een partnerschap met de European Flight Academy GmbH in de opleidingen tot verkeersvlieger voor de Lufthansa Group. Het monitoren en coachen van eigen studenten heeft een hoge prioriteit. In het begin zal het meer georiënteerd zijn op de selectieprocedure en de basisopleiding, later in de opleiding zal het meer operationeel gerelateerd zijn en ter voorbereiding op het vliegen bij een luchtvaartmaatschappij. De European Flight Academy en ATC vliegopleiding delen informatie om de selectie en de opleiding voor de ATC studenten te bevorderen. 


Begin 2018 heeft Lufthansa Aviation Training de ab-initio opleidingen in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en in de USA gebundeld tot de European Flight Academy GmbH. Beide opleidingsmodulen, zowel ATPL als MPL, leiden op voor een cockpitfunctie binnen de Lufthansa Group. Voor de Nederlandse studenten ligt de nadruk op de ATPL opleiding. Alle cockpitopleidingen beginnen met een ATPL theorie grondschool van 12 maanden in Bremen of Zurich.

Met de pre-selectie in Nederland kijken we onder andere of je past bij de Duitse luchtvaartcultuur omdat zowel de opleiding als de typetraining bij de luchtvaartmaatschappij in Duitsland plaatsvinden. We noemen dit "culture fit" en dit is een belangrijk item in de gehele selectieprocedure. 

* De Sign-on-Bonus is beschikbaar tot juni 2019.
Vereist is dat je uiterlijk in februari 2019 de selectieprocedure gaat starten en voor eind juni 2019 aan de opleiding gaat beginnen.


Studievoorschot ATC studenten 
De Lufthansa Aviation Training heeft het mogelijk gemaakt om de opleidingskosten middels een studievoorschot te kunnen voldoen. Vooraf aan de ATPL of MPL opleiding voldoet de student een verwaltungsgebühr, een beheervergoeding en een eerste termijn, de resterende opleidingskosten kunnen na afronding van de vliegopleiding vanuit het salaris bij de luchtvaartmaatschappij voldaan worden. De rente is 0%. Startende studenten ontvangen tot juni 2019 een Sign-On-Bonus van 20.000,- EURO, die gebudgetteerd kan worden voor de kosten voor huisvesting en levensonderhoud. 


INFORMATIEBIJEENKOMST
Informatie over de opleiding tot verkeersvlieger & selectieprocedure
Je bent welkom op:
Donderdag 3 januari 2019, om 13.30 uur te Holten
Donderdag 31 januari 2019, om 13.30 uur te Holten
Donderdag 14 februari 2019, om 13.30 uur te Holten
Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of contactpagina. 

INLOOPDAGENWil je meer weten over de ATC Vliegopleiding?
Elke week zijn informatie & oriëntatiegesprekken mogelijk, je bent van harte welkom langs te komen. Ouders en vrienden zijn ook zeer welkom. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of contactpagina. Je mag een voorkeur voor een dag doorgeven dan gaan wij kijken of het passend is en een oriëntatiegesprek voor je inplannen. Een uitnodiging met routebeschrijving wordt per e-mail toegestuurd.


 

 

Aircrew Training Center

Opleiding tot verkeersvlieger