De Nederlandse ATC vliegopleiding heeft sinds 2013 een samenwerking met European Flight Academy en biedt een EASA Part-FCL CPL integrated vliegopleiding aan. De opleiding is gericht op een cockpitfunctie bij een luchtvaartmaatschappij. De Knab Bank financiert de ATC vliegopleiding voor studentpiloten. 

Heb je altijd piloot willen worden? Vind je het leuk om in Duitsland en in de USA de vliegopleiding te volgen? Theorieopleiding in Bremen, praktijktraining in Florida en de vervolg praktijktraining in Noord-Duitsland. Lijkt het je leuk om vanaf Rostock-Laage naar Internationale vliegvelden als Hambrug en Düsseldorf te vliegen? De Multi Crew & Jet Training in één van de grootste simulatorcentra van Europa te volgen op een Full-Motion simulator? Vliegtraining in een Internationale omgeving?

De ATC vliegopleiding maakt gebruik van de opleidingscentra van Lufthansa. De selectie is afgestemd op de normering van de European Flight Academy en met een Familiarization Course wordt de vliegopleiding in Nederland afgerond. In deze fase worden ook de baanmogelijkheden binnen Europa en het netwerk van de Lufthansa Group besproken.

In 2018 zijn alle ab-initio opleidingen van Lufthansa en Swiss gebundeld in de European Flight Academy (EFA). De intergrated vliegtraining is vanuit de luchtvaartmaatschappij Lufthansa opgezet.

Lufthansa heeft het afgelopen jaar enorm geïnvesteerd in training middels nieuwe simulatoren en lesvliegtuigen. Met de reorganisatie is de vliegtraining op alle locaties consequent kwalitatief hoog gestandaardiseerd. ATC piloten beginnen de Engelstalige vliegtraining in Frankfurt.


Financiering ATC Vliegopleiding

De ATC vliegopleiding heeft een financieringsarrangement bij de Knab Bank, onderdeel van AEGON. Een financiering voor de ATC opleidingskosten is zonder een borgstelling van ouders en vanaf september 2017 voor ATC piloten beschikbaar.

Vliegtraining wordt steeds meer digitaal, flexibel, mobiel of middels zelfstudie gegeven. In de ATC selectieprocedure wordt rekening gehouden met deze dimensies. Het intakegesprek met een commissie voor toelating tot selectie is een eerste bekwaamheidsbeoordeling. Wanneer alle fases van de selectieprocedure goed zijn doorlopen, kan de studentpiloot een financieringsaanvraag doen bij de Knab Bank en staat de deur voor de ATC vliegopleiding open.


INLOOPDAGEN
Wil je meer weten over de ATC Vliegopleiding?
Elke week zijn informatie & oriëntatiegesprekken mogelijk, je bent van harte welkom langs te komen. Ouders en vrienden zijn ook zeer welkom. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of contactpagina, je mag een voorkeur doorgeven voor een dag en tijd en gaan we een oriëntatiegesprek voor je inplannen. Een uitnodiging met routebeschrijving wordt per e-mail toegestuurd.

OPENDAG - Gratis theorieles
Wil je kennismaken met de ATC opleiding tot verkeersvlieger en een gratis theorieles bijwonen? Zit je in het examenjaar, heb je net een studie afgerond of wil je een studieswitch maken en ben je maximaal 28 jaar oud? Je bent van harte welkom. Aanmelden kan via de contactpagina of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., een uitnodiging met routebeschrijving wordt per e-mail toegestuurd. 

 
Informatie voor toekomstige piloten en investeerders; www.pilootwordenjouwtoekomst.nl

 

Aircrew Training Center

Opleiding tot verkeersvlieger